Ipari használt olaj elszállítás és felvásárlás a legjobb feltételekkel!

Technológiánk

Gégol Kft. olajgyártó technológiája.

Fluxáló olajat előállító gyár.

A Gégol Kft Magyarországon egyedülálló, német technológián alapuló és ebből továbbfejlesztett ipari berendezéssel a veszélyes hulladéknak számító használt ásványi olajok ártalmatlanításának szakértője. Kapacitásunk alapján évi 17.000 tonna olajat tudunk hatástalanítani.

Az újrahasznosítási folyamat révén az útépítéshez és bitumen alapú termékek adalékanyagaként felhasználható fluxáló olajat állítunk elő. A fluxáló olaj egy sűrű, alacsony illékony szénhidrogén tartalmú kőolaj-termék.

A gyártás két telephelyen, Tokodon és Kalocsán, míg a késztermék tárolását bérelt telephelyen végezzük. A tevékenység végzéséhez szükséges ( 14/6178-14/2012) számú környezetvédelmi engedéllyel rendelkezünk.

Az olajhulladékok változó mennyiségben diszpergált szabad és/vagy kötött vizet, továbbá különböző mechanikai szennyeződéseket tartalmaznak. A kezelés során a vizet és a szennyeződéseket elválasztjuk az olajtól. A késztermék és a keletkező hulladék mennyisége, aránya alapvetően az olaj víztartalmától függ.

A telephelyre tartályautóval, vagy hordós beszállítással érkezik a hulladékolaj. A hordóban beékező olaj mérlegelést követően lefejtésre kerül. Beérkezés után ellenőrző anyag-vizsgálat történik, majd megfelelőség esetén az olajat kültéri, felszín feletti, kármenővel ellátott tartályokban lefejtjük.

A feldolgozásnak lényegi eleme, az olaj légköri nyomáson történő, termikus és mechanikus szétválasztással történő finomítása, majd homogenizálása, ill. a megrendelő elvárásainak megfelelő fizikai tulajdonságok (pl. lobbanáspont, konzisztencia) beállítása. A berendezések bármikor leállíthatók, vagy elindíthatók. Leállás vagy újraindulás nem befolyásolja a technológia hatékonyságát, és nem befolyásolja a késztermék minőségét.

A készterméket kültéri, felszín feletti, kármentővel ellátott tartályban tároljuk, majd tartályautóba szivattyúzva szállítjuk ki.

Technológia folyamatábra:

Technológia folyamatábra

 

Technológiánk fejlesztésére elnyertük a Gazdasági Operatív Program (G.O.P-2009/2.1.1.) támogatását.

Technológiánk fontos jellemzője, hogy nemcsak fixen telepített formában alkalmazható, hanem egy szabadalommal védett eljárással kidolgozásra került egy mozgatható, 2 sztenderd méretű (40”) konténerbe épített változat is. Ez a moduláris, könnyen szállítható berendezés-dizájn kimagasló rugalmasságot eredményez, mivel a telepítés és a későbbi kapacitás bővítés gyorsan, hatékonyan megvalósítható.

 

Ügyfélszolgálat

+36 33 / 505-130
+36 33 / 505-131

Rólunk mondták

Cégünknél több típusú fáradt ipari olaj is keletkezik, amelyek elszállítására több lehetőséget is megvizsgáltunk, Azért döntöttünk a GÉGOL Kft. mellett, mert leveszik rólunk az adminisztrációs terhet magas árat fizetnek az olajért és az elszállítást is rugalmasan gyorsan végzik.

Kun Földmunkagép Kft, Agócs Imre